Maastricht krijgt Top Hotel langs de Maas met internationale allure​​

Caregoed BV heeft na jaren van voorbereiding ervoor gezorgd dat de gemeente Maastricht en Zuyd Hogeschool een intentieovereenkomst hebben getekend met initiatiefnemer HLDI / bouwconcern Van Wijnen inzake de ontwikkeling van een tophotel met 110 kamers langs de Maas in de wijk Wyck.


Het hotel zal geëxploiteerd worden door een vooraanstaande internationale hotelketen in het topsegment. De verwachting daarbij is dat minimaal de helft van haar gasten een internationale achtergrond heeft; hét segment waar de stad Maastricht graag een groei in ziet. Ook zal het hotel beschikken over diverse exclusieve faciliteiten, zoals een kwaliteitsrestaurant, een Café bar, een uitgebreide Spa & Wellness en enkele meeting rooms. Daarnaast is de initiatiefnemer met de gemeente in gesprek over de aanleg van een terras aan de Maas, hetgeen ook een welkome aanvulling zal zijn voor inwoners van Wyck.

Het hotelinitiatief is voorzien in de gebouwen van het Jazz Conservatorium aan de Franciscus Romanusweg en de muziekschool Kumulus aan de St. Maartenspoort. Voor beide organisaties wordt gezocht naar alternatieve huisvesting.